Freeroll Gratisturneringar

 

Freeroll eller Gratisturneringar på internet.
Freeroll är den engelska termen för gratisturneringar som ofta används även på svenska. Det är en pokerturnering där spelare deltar utan egna insatser med chans att vinna riktiga pengar. En freeroll är främst på online på nätet, men kan även spelas på vanliga live kasinon.

Freeroll används av online pokersidorna för att locka kunder till att spela på pokersidan och ger nya spelare en chans att pröva på online poker i en riskfri miljö. En freeroll används även av pokersidan för att belöna sina trogna spelare. Det sker ofta när de har ackumulerat en viss summa poäng som spelare får när de spelar på kontantbord, sit-n-go turneringar eller Multi-Table Tournaments (MTT). En spelare kan vinna allt från några få kronor till tusentals beroende på storlek av poker turneringen.

Freerolls kan man hitta på de flesta pokersidorna som vill locka nya spelare. Eurobet, Titan Poker, Diamondbet, Bet365, Pokerstars, Betway m.fl. använder freerolls för att välkomna nya spelare och ge dem en chans att vänja dem vid spelklienten. Det enda pokerrummet som egentligen inte använder sig av freeroll i dagsläget är Svenska Spel. Gratis poker turneringarna spelas dygnet runt 365 dagar om året.

Det är inte särskilt svårt att ”hamna i pengarna” (ITM = In The Money), då huvudparten av de deltagare som deltar är lösa spelare som sällan har koll på någon slags pokerstrategi som t.ex. positionsspel, bluffar, starthänder m.m. Har man som spelare någorlunda koll på det fundamentala i poker och en stor portion tålamod kan man komma långt i freeroll turneringarna och inkassera gratis pengar. Oftast är antal deltagare i freeroll turneringarna över ett par tusen, men det finns de mindre freerollsen som också erbjuder platser till ett begränsat antal spelare.

För att anmäla dig till en gratis pokerturnering så måste du först vara registrerad på pokersidan som erbjuder freerollen. Du registrerar dig hos pokersidan genom att använda deras formulär som finns att tillgå. Även om du inte tänk sätta in pengar direkt till pokersidan rekommenderas att du använder dig av någon av de bonusar eller rakeback erbjudande som finns att använda på den här sidan för att eventuellt i framtiden kunna använda förmånerna. Skulle du t.ex. gå och vinna en freeroll och börja bygga bankrulle så är det alltid ett välkommet tillskott med dessa förmåner samtidigt som det inte kostar dig som spelare något. En freeroll i freerollen skulle man kunna säga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *