Grundläggande strategier för Texas Hold’em

 

Att bli en riktigt bra Texas Hold em spelare tar en massa tid, kraft och tålamod. Så mycket att det är få som ens klarar av det. Men att bli en okej spelare, eller till och med rätt bra, är inte otroligt svårt. Lyckas du med att lära dig en stabil grundläggande strategi, och kan följa den även i motgång, har du kommit en bra bit på vägen. Tillräckligt många av de du möter på låg- och medelnivå kommer att göra bort sig, så du kan vänta in motståndarnas misstag snarare än spela ut dem med ”fancy moves”.

En bra sida för turneringarBörja med att lära dig pokerreglerna och testa gratis poker eller ”play money” som det kallas. När du sedan lärt dig hur spelet går till kan du börja slipa på din strategi.

1. Starthänder
Det är kanske inte världens roligaste ämne. Spelare vill ju helst vara som de bästa proffsen och kunna visa upp en 9-4 off och hävda att man kan spela alla händer. Men det fungerar inte för 99,99% av dem som spelar poker. Jag kan nästan garantera att du skulle vinna på att tajta upp ditt spel.

Detta betyder att du kanske skall överväga att slänga AJ när någon höjt innan dig, kanske inte spela alla ”suited connectors”, kanske inte syna i small blind med K5 bara för att ingen har höjt, ja, du förstår vad jag menar.

Ett dåligt spel före floppen kan sällan rättas till med ett fantastiskt post-flopp-spel.
2. Position
Positionen är viktig, det vet alla. Men många inser inte magnituden av positionens betydelse. För det första får du, om du sitter sent, reda på hur starka dina motståndare är före floppen. Det är naturligtvis till hjälp för dina beslut. Men du får också agera sist, eller sent, på flopp, turn och river, och det är om möjligt en ännu större fördel.

Ladda hem ett program som Poker Tracker och se varifrån du tjänar mest. Du kommer att inse att det till och med är skillnad mellan knappen och ”cut-off” – och det är bara ett ynka steg mellan de positionerna.
3. Bankrulle-krav
Det finns många spelare som har haft alla speltekniska kvaliteter som krävts för att bli en vinnande spelare, men ändå har de inte lyckats. Allt som oftast beror detta på att de inte hanterat sina finanser på rätt sätt.

Även om du är världens bästa spelare kommer perioder då du förlorar. Det finns ett slumpmoment i poker som du aldrig kan bli av med. Detta gör att det måste finnas utrymme för förluster i din bankrulle.

En klassisk formel för vad du behöver är: 300 gånger en stor satsning i fixed limit och 3 000 gånger stora mörken i no-limit. Detta kanske låter som mycket, men för att minimera risken att ”gå gul” är det bra riktlinjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *