Poker statistik på turneringar

 

Lär känna dina motståndare med Poker statistik.
Poker statistik på dig själv och dina motspelare som pokerspelare finns nu på nätet. Det finns ett par stycken bra siter där du kan hitta Poker Statistik. Än så länge finns bara statistik att tillgå på Internet på poker turneringar inte på Cash games. Vill du ha statistik på den Cash games får du skaffa en programvara för det och installera lokalt. Den kan fånga upp allt som rör de bord du spelat på och med de medspelare du haft då.

Poker statistik på turneringar däremot finns det med riktigt bra täckning på olika pokerrum. Det finns i huvudsak två webbsidor officialpokerrankings.com (OPR) och sharkscope.com.

Officialpokerrankings.com
Officialpokerrankings poker statistik är för det första helt gratis. Den täcker in nätverken PokerStars, Full Tilt, Ongame Network (Betsson och Betsafe mfl) och PartyPoker. Fördelen med OPR är att den loggar i stort sett alla turneringar som du betalt för att vara med i. Från ett bords till Multitable turneringar Sit & Go och schemalagda. Du kan se resultat ner till enskild turnering i detalj på dem som är ITM (in the money). Du får information om dig själv och dina motspelare från den dag de började spela på nätverket fram till för några timmar sedan. OPR gör inte direkt några värderingar om du är en fisk eller en haj utan presenterar bara data så får du själv dra slutsatsen av det.

SharkScope.com
SharkScope ger dig 5 fria sökningar om dagen. Vill du göra fler kostar det $11.99 per månad för 150 sökningar per dag. SharkScope täcker in betydligt fler nätverk än OPR. I stort sett alla som betyder något är loggas till och med Svenska Spel. Det jag tycker är dåligt är att den till exempel på PokerStars och ett antal fler nätverk inte loggar några schemalagda turneringar. Det innebär ju att de flesta riktigt stora turneringarna inte är med och det påverkar ju onekligen avkastningen för de flesta av oss. SharkScope ger också betydligt mycket mindre information; antalet spelade spel, medelvinst, medelinsats, ROI (return on investment) och vilken form spelaren befinner sig i.

Använd statistiken till analys
Personligen använder jag mig av OPR hela tiden när jag spelar turneringar om jag är på ett nätverk som täcks in vill säga. Merparten av de turneringar jag spelar är på PokerStars eller på Full Tilt så för mig är det gratis och perfekt så varför betala. Det är också väldigt nyttigt att se hur du själv spelar och vad du tjänar eller förlorar på din poker. SharkScope är lite vassare där och talar om även vad du förlorar medan OPR bara visa att du går sämre än noll. Det är faktiskt en fördel att veta lite om sina motspelare om någon åker ut tidigt väldigt ofta så bluffar den personen garanterat en hel del etc. Se till att ge dig själv den fördel som bra poker statistik kan ge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *