Taktik för att vinna i pokerturneringar

 

Vinnande taktik i Pokerturneringar.
Det är otroligt kul att spela poker turneringar och det ger fantastiskt bra pengar att vinna i pokerturneringar. För en rätt liten insats har du chansen att vinna en förhållandevis bra slant. Det är långt många flera som spelar turneringar än spelare som spelar cash games. Jag har spelat fruktansvärt många turneringar, i Sit and go är jag i pengarna mer än 50 % av gångerna och jag är ofta i pengarna även på större turneringar på nätet.

När jag lyckas har jag följt några de regler jag har skrivit om här nedan. När jag förlorat har jag ofta slarvat med någon av dem. Bra siter för turneringar tycker jag är Poker Stars och Bet 365. Vill du lära dig ännu mer om turneringsstrategi kan du även kolla på www.pokeri.info efter du läst den här artikeln.

Regel nummer: 1 Keep out of trouble.
En bra sida för turneringarDin mamma hade rätt, du har allt att tjäna på att hålla dig undan från problem. Problem hamnar man lätt i om man drar med dåliga händer eller spelar ur dåliga positioner. Så Spela bra händer i bra positioner. Desto tightare bordet är desto större betydelse får positionen för spelet. Problem hamnar man även i om man låter sig provoceras av bordets snackare. Dom som försöker irritera dig så mycket så att du gör ett misstag. Lyssna inte, fortsätt spela bra händer i bra positioner

Regel nummer: 2 Välj dina motståndare
Stora stackar har kraft att syna dig i alla möjliga situationer. Att mötas av en re-reraise som tvingar dig att gå all-in före flopen med ett medelhögt Pocket Pair kan vara slutet. Alltså, var försiktig med vad du höjer eller synar med om du har en stor stack efter dig. Små stackar kan var irrationella och se en chans i att du lägger ett stort bett och gå all-in med i stort sett vad som helst. Tänk dig för innan du synar eller höjer.

Regel nummer: 3 Låt dina motståndare slå ut varandra.
Det här gäller särskilt när det är få spelare vid ditt bord. Oavsett om din stack är stor eller liten. Låt de andra spelarna stjäla chipps och skjuta ut varandra. Tänk på att det inte är vem som skjuter ut någon som är avgörande. Det är att någon blir utskjuten som betyder något. Varje spelare som lämnar före dig tar dig ett steg närmare finalbordet.

Regel nummer: 4 Ha koll på spel skiftningarna.
Spelet går igenom olika faser. Även det lösaste bordet har tighta faser och tighta bord släpper lite ibland. I tighta faser kan det vara enklare att stjäla några blinds om du är rapp och dina kort tål det. I lösa faser kan ett starkt spel och bättre pot-odds ge dig fina potter.

Regel nummer: 5 Var sparsam med dina chips.
Saken är nämligen den att dina chips är ”värda” mera i turneringar än i cash games. Skälet till det är att om du förlorar dem så är du ute. Inga pengar kan köpa dem tillbaka. I cash games är det bara att hala fram plånboken igen. Ja ja, jag vet, re-buy turneringar. Men även där når man en tidpunkt då det inte går att köpa nya chips. Så var rädd om dem, dra inte på osäkra drag i dåliga positioner. Ett misstag kan skicka hem dig eller reducera din stack så att du får stora problem att klara dig.

Regel nummer: 6 Håll dig flytande.
En turnering kan var lång och den avgörs inte åt det positiva hållet under de tidiga händerna (Men kan göra det åt det negativa hållet). Du vinner aldrig en turnering på en hand men förlorar den på en hand. De chips du tar hem på en stor pot under de första blinds nivåerna är skrattretande få fem blinds nivåer senare. Det viktiga är alltså inte att ta många potter utan stora potter. Det viktiga är att vara kvar till finalbordet. Hur många blinds kan jag klara utan att spela? Hur mycket har jag mot medel stacken? För att du skall vinna måste alla andra spelare ha misslyckats innan dig, låt dom göra det.

Regel nummer: 7 Ha tur.
Spelskicklighet i alla ära men för att vinna stora turneringar med många spelare måste du ha tur. Det är otroligt många händer som måste spelas för att nå fram till finalbordet. Om statistiken säger att du förlorar var femte gång du spelar AA så är dina bergsäkra raketer inte så säkra när Mr Big Stack till vänster om dig synar med sina pocket 3or och sen floppar en triss. När du är så short stack så att du är all-in på Big Blind med K7u så vill det till att du fångar två par mot Mr Big Stacks AA. Tur är bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *