Taktik i Fixed limit poker med låga insatser

 

Poker råd för vinnande spel på Svenska Spel, Pacific Poker och PokerStars. Dessa råd har jag samlat ihop för att de ska användas på låg limit spel vilket enligt min definition är spel med belopp på $1/2 eller mindre. På Svenska Spel spelar jag oftast på 1/2 kr eller 2/4 kr borden. De här råden är för att du ska vinna mera och förlora mindre.

En bra sida för turneringarVem är jag att skriva poker råd? Jag har spelat tusentals händer på nätet och ägnat en otrolig massa tid åt nät poker. Jag har läst den ena boken efter den andra och lagt ihop det med erfarenheter från mitt spel. Jag tycker inte att de böcker jag läst varit anpassade för min verklighet. Min verklighet är spel med låga insatser. Det går faktiskt ganska bra att tjäna hyfsat med pengar även på de här nivåerna. Allt är ju relativt och jag är nöjd med att dryga ut min kassa och gör det med ca 1000-4000 kr i månaden.

Det som är svårigheten med att spela poker med små insatser är att det delvis tar bort ”sanningen” att poker är ett spel om pengar. Visst det är pengar men det finns alltid spelare som faktiskt struntar i om de torskar några kronor. Alla har väl sett dessa frustrerade spelare i chatten ”hur kunde du höja med en hålstege?” eller ”idiot hur kunde du syna mina AA med 72”.

Ok, vad är då den stora hemligheten med att vinna i poker på nätet? Kort sagt vinn stora potter och undvik att förlora pengar i onödan. Jag ska räkna upp ett antal framgångsfaktorer och även höja några varnade fingrar.
Vad gör att du vinner i poker?
Låga insatser innebär vanligtvis att många ser floppen. Det gör att du ur bra positioner, sena, kan spela svaga händer som KnTo, D9o eller T9s (o betyder off suite alltså inte samma färg). De här händerna är väldigt dyra att spela om du blir höjd eller om det är få deltagare. I sen position ser du om många gått med och risken att bli höjd minskar. Får du ett starkt drag som en öppen stege, två par eller triss är det bara spela vidare annars släng direkt.

Lär dig räkna på pott odds och outs. Det låter så komplicerat med det är det inte du kan lätt göra en liten lapp med de vanligaste sannolikheterna. Färg drag, öppen stege, kåk etc som stöd för minnet. Räcker inte oddsen släng korten.

Något som är väldigt dyrt i relation till förväntad avkastning är stolthet. ”Han ska inte få stjäla en blind till” är vad jag menar. Undvik att spela med få deltagare i potten om du inte har en riktigt bra hand. Det är inte på att vinna potter du tjänar pengar på utan att vinna stora potter. Är det bara två spelare lägger man ju halva potten själv och vinner man inte mer än hälften av gångerna är man ju torsk Är det 3-5 som lägger in pengar i potten så är ju avkastningen i förhållande till insatsen mycket högre. Så spela starka drag med många motspelare det är det som lönar sig.

Starka pocket par (PP) som AA – JJ är riktiga pengaslukare. Spela dem med omdöme. Alla har väl sett AA förlora mot 64o. Stackaren med sina PP betar som tokig för att skydda dem men 3-5 motspelare synar enträget på. Risken är överhängande att någon av dem fått in ett två par eller skjuter på en stege eller färg. När det är 4-6 deltagare är det väldigt ofta som PP får stryk om man inte fått in en triss eller bättre på dem. Satsa inte järnet för att skydda dem för i poker med små insatser fungerar det inte.

Låga pocket par ska bara spelas från sen position om det är många deltagare. Chansen att få in en triss på floppen är bara 1-9. Strunta i de fina råden att höja för att skydda ditt par för i låga insatser synar många dig ändå. Ur sen position kan det löna sig om du får komma in ohöjt. Går det inte in och det ligger flera överkort mot ditt par släng det för på nästa kort är dina odds bara 1-22 att du ska få en triss.
Att bluffa i lågt fixed limit spel är ofta ett misstag. Det går helt enkelt inte att lägga tillräcklig kraft i höjningen för att bluffen ska fungera men är du intresserda sä läs artikel om “Att bluffa i poker”.

Sammanfattning
Spela starka drag med många motspelare. Det är faktiskt nyckeln till framgång. Motsatsen spela inte svaga drag med få motståndare är ett bra sätt att inte förlora pengar. Titta alltid på potten innan du fattar ett beslut om att gå vidare eller inte. Det är inte så lätt att vinna mer pengar på sin poker men genom att förlora mindre så kan du ändå ha en bra kaka kvar efter avslutat spel. Titta på alla dem som spelar massa händer; de vinner mycket men förlorar mer. Gör tvärtom så ska du se. Inte fan blir det roligare spel att sitta och kasta kort men spela då på ett par bord så du inte blir uttråkad. Och det är kul att vinna.

Det siter som har lösast spel och som jag alltid spelar på är Svenska Spel, Pacifc Poker och PokerStars. Lycka till och maila mig gärna med synpunkter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *